zondag 5 februari 2012

Overheerlijke chocolade taart voor Johan!

Bodem
175 gr biscuitjes in kruimels
50 gram suiker
75 gram gesmolten boter

Vulling
100 gram suiker
50 gram bloem
1 theelepel zout
1 dl melk
50 gram chocolade in brokjes
3 geklopte eierdooiers
75 gram boter
1 theelepel vanille essence
250 ml slagroom

Verder nog
23 cm taartvorm
Deegroller
Dunschiller
Oven

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in met boter. Meng in een bak de verkruimelde biscuits met suiker en gesmolten boter met een lepel. Verder het mengsel over de bodem en de zijkanten van de taartvorm. Bak deze bodem voor 5 tot 8 minuten in de oven.

Meng in een pan met dikke bodem de bloem, suiker, zout en melk door elkaar tot een soort saus. Verwarm dit, en roer de chocolade erdoor totdat hij is gesmolten. Laat alles 10 minuten al roerend (!) opkoken. Dit roeren is erg belangrijk anders brand de boel aan. Neem de pan van het vuur voordat je met het volgende onderdeel begint. Klop in een kom de eierdooiers los met wat chocoladesaus, en giet dit mengsel al roerend terug in de pan. Verwarm op het vuur totdat de sdaus dik en romig is. Neem de pan van het vuur en roer er de boter en de vanille essence doorheen. Giet alles in de voorgebakken taartbodem, en dek af. Laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Klop voor het opdienen de slagroom lobbig met wat suiker en verspreid deze over de vulling!

De taart word nog extra mooi en lekker door de volgende simpele versiering. Neem een stuk chocolade van de chocoladereep, en zet het gasfornuis aan. Houd het stuk chocola heel kort boven het vuur. Neem de dunschiller en schil hiermee chocoladekrullen van het stuk af. Herhaal dit, en verspreid de krullen over de taart en serveer. Een echte overheerlijke chocoladetaart die, vanwege de caramelachtige vulling, ook geliefd is bij niet-chocoladeliefhebbers!Geen opmerkingen:

Een reactie posten