woensdag 16 november 2011

Recept: Latkes

Met dit recept kun je ongeveer 15 latkes maken.

Je hebt nodig:

1 kilo grote, geschilde aardappelen         
1 ui
2 eieren, geklopt
5 eetlepels bloem
1 eetlepel zout
2 eetlepels plantaardige olie
snufje peper
peterselie (ter garnering)

Zo ga je te werk:

Neem de aardappels en de ui, en  rasp ze grof in een half met water gevulde kom. Laat dit mengsel uitlekken in een met doekje bedekte vergriet. Knijp de doek uit zodat er zoveel mogelijk vocht uit het mengsel verdwijnt. Doe het mengsel terug in de kom en roer eieren, bloem, zout en peper erdoorheen. Zorg dat het een stevig beslag is, je gaat hier namelijk koekjes van maken. Verhit de olie in een koekenpan en laat per keer 4 eetlepels beslag in de pan glijden. Je kunt deze wat platdrukken zodat er een soort hamburger ontstaat. Als na ongeveer 4 minuten de onderkant goudbruin is, kun je ze omdraaien en verder bakken. De latkes die al klaar zijn kun je warmhouden op een verwarmde bakplaat, bedekt met keukenpapier. Garneer met peterselie. Heerlijk met zure room en appelmoes!

Latkes. Mmmmm!

4 opmerkingen:

  1. Laat me weten hoe je het vond als je het hebt geprobeerd ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze waren heel lekker en de combinatie met appelmoes was heerlijk. Ik ga het zeker nog eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He, leuk om te lezen dat je ze hebt gemaakt! Ik vind het ook echt superlekker!! Leuk :).

    BeantwoordenVerwijderen