maandag 14 november 2011

Mijn gezin

Het is altijd leuk om, als je een blog lees, te weten wie er achter zit. Achter deze blog zit een bevlogen, moeder genaamd Nelleke. Ik ben 27 jaar, en 5 jaar getrouwd met Meneer R. Samen hebben wij twee prachtige zonen: Nathan van bijna 4 jaar, en Raphael van 2 jaar. In het dagelijks leven ben ik vooral druk met het opvoeden van deze prachtige jongens.
Qua geloofsbeleving zou je kunnen zeggen dat wij christenen zijn, met grote bewustwording van de joodse wortels van ons geloof. Zo eren wij de zaterdag als heilige rustdag, vieren wij de bijbelse feesten zoals genoemd in Leviticus 23 en hebben wij grote liefde voor Gods volk Israel. Zelf denk ik veel na over geloofsopvoeding. Juist omdat wij dingen anders doen dan de meeste christenen, denk ik bewust na over hoe ik dingen over wil brengen op de kinderen en op anderen. Ik ben veel bezig met hoe ik ''discipelschap'' toe kan passen binnen mijn eigen gezin, hoe ik de kinderen kan laten genieten van Gods Feesten en hoe ik Zijn karakter kan overbrengen.
De spannende wrijving tussen mijn idealen en de realiteit; daar wil ik graag over delen en over in gesprek raken. Ik wil jullie een kijkje geven in onze keuken; een mix van Nederlands en Joods, charismatische en behouden, ideaal en realiteit. Recepten, ideeen, twijfels, grappige momenten; het is de bedoeling dat dit allemaal voorbij komt.

2 opmerkingen:

 1. Leuk hoor Nelleke! Ben benieuwd!

  lieve groet Ilka
  ps. Kon het niet zo snel voor mekaar krijgen om onder een andere naam dan Anoniem te reageren..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Nelleke, wat leuk dat jij ook een blog begint! Ik zag het toevallig staan op Facebook en zie er naar uit meer te lezen over jullie gezinnetje.
  Groetjes,
  (nicht) Ciska

  BeantwoordenVerwijderen